Samengevat

Bent u als elektrotechnicus belast met het installeren van elektrische installaties in of gerelateerd aan explosieve omgevingen? Dan is deze vervolgmodule waarin u zich richt op installatie van materieel onmisbaar. U heeft eerst de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) gevolgd. Tijdens deze cursus richt u zich naast het installeren ook op het testen van elektrische installaties.

€1250,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Praktijk is echt praktijk
  • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

U bent als elektrotechnicus belast met het installeren en testen van elektrische installaties.

Doel en opzet

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-14 en geeft u voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 003 en IECEx 05 Unit EX 006. U leert alles over installatie en testen van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Uw vaardigheden ontwikkelt u door te oefenen in ons mobiel practicum.

Vooropleiding

U heeft de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond. Daarnaast heeft u 3 jaar werkervaring in industriële installatietechniek.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Installatie en Testen Materieel (EX 003/006)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk en een praktijkexamen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEX 05 Module 003/006’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag het betreffende IECEx-attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

 

Programma

Tijdens deze boeiende, erkende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Testen van elektrische installaties in explosieve omgevingen
  • Specifieke testen gerelateerd aan Ex‑beschermingswijzen

Praktijk

Tijdens het praktijkgedeelte oefent u uw vaardigheden om bovenstaande theorie succesvol toe te passen.

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.