Samengevat

Voert u reparaties en revisies uit aan explosieveilig materieel? Dan bent u klaar voor de cursus ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005). Na deze cursus kunt u gecertificeerd aan de slag in een explosiegevaarlijke omgeving. Het is zelfs mogelijk om een internationaal erkend certificaat te krijgen.

€695,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijk is echt praktijk
 • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

Bent u als monteur of verantwoordelijk persoon belast met reparatie en revisie van explosieveilig materieel? Dan is deze cursus voor u essentieel. Ook voor medewerkers van reparatie- en revisiebedrijven die IECEx 03-gecertificeerd zijn of willen worden, is deze cursus van belang.

Doel en opzet

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-19 en geeft u voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. U leert alles over reparatie en revisie van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Daarnaast voldoet u aan de internationale einden toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 005.

Vooropleiding

U kunt in deze cursus instromen zonder de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) gevolgd te hebben.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Reparatie en Revisie Materieel (EX 005)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk examen te doen. Heeft u voor het examen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEx 05 – Unit of competence – Overhaul and repair of explosion – Protected equipment’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag het betreffende IECEx-attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

 

Programma

Tijdens deze boeiende, erkende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Documentatie- en registratieverplichtingen
 • Gebruik en interpretatie van certificatiedocumenten
 • Werkzaamheden, per beschermingswijze, aan specifieke onderdelen
 • Uit te voeren testen aan gerepareerd materieel
 • Meetapparatuur
 • Markeringen
 • Annex A van EN/IEC 60079-19 (eisen aan drukvaste constructies)

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.