Samengevat

Doet u audits in explosiegevaarlijke zones en moet u beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid? En heeft u de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan bent u klaar voor de specialisatie ATEX-EX 010 Uitvoeren van Audits.

€395,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijk is echt praktijk
 • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

Moet u als auditor gebieden beoordelen die explosiegevaarlijk zijn of daaraan gerelateerd? Dan is deze cursus voor u essentieel. Deze cursus volgt op de cursussen ATEX Basisprincipes (EX 001), ATEX 002 Classificatie Zonering en ATEX Engineering Principles (EX 009).

Doel en opzet

Na de cursus ATEX Uitvoeren Audits (EX 010) kunt u audits doen in explosiegevaarlijke gebieden en beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid. Met deze cursus voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 010.

Vooropleiding

U kunt deze cursus volgen als u de cursus ATEXEX 001 EX Basisprincipes heeft afgerond. Het examen kunt u pas afleggen wanneer u van de cursussen de examens met een voldoende heeft afgesloten:

 • ATEX-EX 002 Classificatie (Zonering)
 • ATEX-EX 007/008 Visuele, Nauwkeurige en Gedetailleerde Inspecties
 • ATEX-EX 009 Ontwerp van Explosieveilige Installaties

 

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk examen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEX 05 Module 010’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification.  U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

 

Programma

Tijdens deze boeiende, erkende vakcursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Auditmethoden voor de diverse beschermingswijzen
 • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
 • Proces van de auditinspecties in elektrische installaties
 • Vaardigheden in het uitvoeren van auditinspecties

 

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.