Samengevat

Bent u monteur, elektrotechnicus, inspecteur of controleur en verricht u visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties aan elektrische installaties in explosieve atmosferen? Heeft u de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) al gevolgd? Dan bent u klaar voor deze cursus.

€650,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Praktijk is echt praktijk
  • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

Bent u als monteur of verantwoordelijk persoon belast met het uitvoeren van visuele, nauwkeurige en/of gedetailleerde inspecties aan elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is deze cursus voor u essentieel. Ook voor reparatie- en revisiebedrijven die IECEx 03-gecertificeerd zijn of willen worden, is deze cursus van belang.

Doel en opzet

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-17 en geeft u voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. U leert alles over onderhoud en inspectie van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Daarnaast voldoet u aan de internationale einden toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 007 en IECEx 05 Unit EX 008. U leert alles over visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties aan explosieveilige installaties. Uw vaardigheden ontwikkelt u door te oefenen in ons mobiele practicum. Zo leert u om de theorie succesvol toe te passen in de praktijk.

Vooropleiding

U heeft de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Inspectie Materieel (EX 007/008)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk en een praktijkexamen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest IECEX 05 Module 007/008’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij DEKRA Certification. U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

Programma

Tijdens deze boeiende, erkende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Installatie-eisen voor explosieve omgevingen
  • Onderhoudseisen voor explosieve omgevingen
  • Kennis en vaardigheden voor de visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties van elektrische installaties in explosieve atmosferen

Praktijk

Tijdens het praktijkgedeelte oefent u uw vaardigheden om bovenstaande theorie succesvol toe te passen.

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.